Valt antal överträffade lagret

Eirik Hornborg - orädd sanningssägare och rättskämpe

Anna Lena Bengelsdorff

17,50€ 15,91€

SFV:s biografiserie, nr 3

Eirik Hornborg (1879–1965) var skolman, författare, publicist och retoriker. Han var historikern som behandlade allt från sitt eget lands historia till världshistoria och sjöfart, krig, indianer, sjörövare, Roms forntid – och bidrog länge till att ge historiskt intresserade finlandssvenskar deras allmänbildning. Han var den oförskräckta journalisten och sanningssägaren som aldrig tvekade att höja rösten då det gällde omistliga värden. Och han var den äventyrslystne seglaren och resenären.

Anna Lena Bengelsdorffs bok vittnar också om hur Eirik Hornborg hann leva ett harmoniskt familjeliv, och förbli en trofast vän till de människor som följde honom ända från ungdomsåren.
Fil.mag. Anna Lena Bengelsdorff har verkat som lärare i historia, samhällslära och nationalekonomi vid flera skolor i Helsingfors. Sedan 1999 har hon skrivit kolumner och kåserier främst i Hufvudstadsbladet, och gett ut två kåseriböcker. År 2009 fick hon Svenska Folkskolans vänners folkbildningsmedalj och pris för ”en mångsidig och inspirerande lärargärning”.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Anna Lena Bengelsdorff, författare

ISBN

978-951-9087-12-2

Förlag

Svenska folkskolans vänner

Omfång

184 s

Utgivningsår

Original titel

Mått B/H/R

15 / 22,5 / 1 cm

Vikt

388 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Biografier

Nyckelord

Biografier
Svenska folkskolans vänner