Valt antal överträffade lagret

All-in - Fredrik Nygård, Nordens värsta gambler och bedragare

Robert Lux

27,90€ 25,36€

Ett klirrande mynt i en spelautomat på en bensinstation i barndomen blev starten. Det dröjde inte länge förrän lånen och lögnerna följde. Och ångesten. Med åren skruvades allt upp till en öronbedövande volym. Insatserna blev större. Lögnerna alltmer raffinerade. Ångesten djupare.

Fredrik blåste allt och alla. För han levde själv i en lögn. En lögn om att han skulle fixa allt – skulderna, relationerna, framtidsutsikterna – genom nästa resa till Las Vegas eller nästa bedrägeri.

All-in tar läsaren med på en resa in i en spelmissbrukares och bedragares sjuka värld. Där det finns feta sedelbuntar, limousine och champagne ena dagen och ångest och hemlöshet nästa. Där spelmissbrukaren förlorar kontakten med sina vänner en efter en. Där till och med de allra närmaste ger upp hoppet om honom.

Aftonbladet beskrev honom som ”pokersveriges mest hatade man” och satte rubriken ”I huvudet på en bedragare”.
Finns det hopp om en framtid när skulderna är höga som skyskrapor och nästan alla har vänt en ryggen? När det enda ljus man ser kommer från ett tåg man hoppas ska göra slut på lidandet?

Fredriks historia är inte bara en bladvändare. Den visar att ingen – verkligen ingen – är bortom räddning.


Fredrik Nygård, född 1976, växte upp i svensk finska Pedersöre, utanför Jakobstad. Efter ett tumultartat liv på den internationella arenan bor Fredrik i Vasa, Finland, sedan 2015 tillsammans med sin fru Sarah och dotter Ella Grace. Han turnerar Norden runt och föreläser om spelmissbruk och dess konsekvenser.

Robert Lux är en före detta professionell nätpokerspelare. Han blev nordisk mästare i poker 2004 och har totalt tjugo års erfarenhet av spel och spelvärlden. 2005–2010 skrev han Sveriges mest lästa pokerdagbok under pseudonymen ”Dödarn” i tidsskriften Poker Magazine. Han har även skrivit bloggar och krönikor för Aftonbladet och Expressen. Robert är bosatt i London.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Robert Lux, författare
Roderick Lange, omslag

ISBN

978-91-89851-07-8

Förlag

Sjöbergs Förlag

Omfång

277 s

Utgivningsår

2023-11-07

Original titel

Mått B/H/R

13,3 / 21 / 1,8 cm

Vikt

331 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Biografier

Nyckelord

Biografier