Valittu määrä ylitti varastosaldon

Infanteristen mosatramparen

Valter Nyman

Infanteristen mosatramparen

29,00€ 26,36€

Fortsättningskriget mot Sovjetunionen 1941-1944 är en av de mest händelserika och omtvistade tidsperioderna i Finlands historia. Då freden slöts efter inemot fem års kamp hade ett ohyggligt högt pris betalts i människoliv. Bland dem som värnade om vår självständighet fanns också Valter Nyman, infanterist vid IR 13. Valter förde dagbok redan något före fortsättningskriget, dag för dag 4.4.1941-6.11.1944.

Han hade kameran med sig och tog ett par hundra bilder, både vid den strapatsfyllda marschen mot Svir och under reträtten 1944. I dagböckerna får vi bekanta oss med soldatens dagliga liv vid fronten, korsubyggen, mattransporter, spaningsuppdrag, studier och den ständiga väntan på brev och paket hemifrån.

Så är det plötsligt strid. I ett fruktansvärt oväsen förs sårade och stupade bort bland larmande stridsvagnar och skriande hästar. Valter Nyman berättar sakligt och anspråkslöst om sin ungdomstid i fält, om läger och stridsområden.

De unika dagböckerna kan ses som en hyllning till Finlands soldater som fullgjorde sin plikt utan att göra anspråk på att vara hjältar.

Tilapäisesti loppu

Tekijä

Valter Nyman, kirjailija

ISBN

978-952-94-1835-0

Kustantaja

Valter Nyman

Sivumäärä

-

Julkaisuvuosi

-

Alkuperäisnimi

-

Mitat L/K/P

-

Paino

1267 grammaa

Formaatti/sidosasu

Sidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Elämäkerrat

Avainsanat

Biografier
Historia
Sota ja puolustus