Valt antal överträffade lagret

Infanteristen mosatramparen

Valter Nyman

Infanteristen mosatramparen

29,00€ 26,36€

Fortsättningskriget mot Sovjetunionen 1941-1944 är en av de mest händelserika och omtvistade tidsperioderna i Finlands historia. Då freden slöts efter inemot fem års kamp hade ett ohyggligt högt pris betalts i människoliv. Bland dem som värnade om vår självständighet fanns också Valter Nyman, infanterist vid IR 13. Valter förde dagbok redan något före fortsättningskriget, dag för dag 4.4.1941-6.11.1944.

Han hade kameran med sig och tog ett par hundra bilder, både vid den strapatsfyllda marschen mot Svir och under reträtten 1944. I dagböckerna får vi bekanta oss med soldatens dagliga liv vid fronten, korsubyggen, mattransporter, spaningsuppdrag, studier och den ständiga väntan på brev och paket hemifrån.

Så är det plötsligt strid. I ett fruktansvärt oväsen förs sårade och stupade bort bland larmande stridsvagnar och skriande hästar. Valter Nyman berättar sakligt och anspråkslöst om sin ungdomstid i fält, om läger och stridsområden.

De unika dagböckerna kan ses som en hyllning till Finlands soldater som fullgjorde sin plikt utan att göra anspråk på att vara hjältar.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Valter Nyman, författare

ISBN

978-952-94-1835-0

Förlag

Valter Nyman

Omfång

522 s

Utgivningsår

2019-05-13

Original titel

-

Mått B/H/R

-

Vikt

-

Media/bandtyp

Inbunden

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

-

Nyckelord

Biografier
Historia
Krig och försvar